Gott & blandat

DSC_2192_S

Nu i veckan passade jag på att skörda återstående av rabarbern. Lika bra att passa på innan sniglarna äter upp allt ;) Hoppas det kan bli en till skörd i år, borde det väl kunna bli tycker jag! Jag tvättade rabarbern och pillade bort det trådiga på stjälkarna och skar sedan stjälkarna i mindre bitar. Ner i påsar och in i frysen. Räcker nog till två lass rabarberkompott i alla fall :)

DSC_2203_S

Igår blandade jag ihop en ny burk hemgjord deodorant. Jag körde dubbla satsen jämfört med sist och var kanske inte supernoga med mängderna utan tog lite på ett ungefär. Jag tog lite mindre kokosolja i denna gång så jag hoppas den blir lite hårdare och klarar ännu varmare dagar :) Recept hittar ni här –>

DSC_2223_S

Till gårdagens middag, som blev tonfisk med lite goda tillbehör, skördade jag årets första rädisor. Jämfört med förra året blev dessa gigantiska :) Finns en handfull till som snart är klara för skörd och efter det ska jag nog så lite fler tror jag :) Vi satte ju på en så kallad snigel-list på pallkragen i våras och den verkar fungera riktigt bra, så nu äter i alla fall inte sniglarna upp mina grönsaker… sen kan det nog vara en och annan skata eller koltrast som vill smaka på de röda fina rädisorna ;)

DSC_1914

Tonfiskrätten jag gjorde igår smaksatte jag med lite färsk koriander, även den hemodlad, så lyxigt! Idag ska jag nog ta lite av den hemodlade persiljan och krydda grönsakerna med som ska ätas som tillbehör till veckans fläskkotlett med svål :)

Gräslöken som jag satte samtidigt som koriandern ovan blir mer som grässtrån och inte alls tjocka och fina. Hmm, de smakar i alla fall gott, men undrar varför de bara ser ut som gräsmattegräs… någon som vet? Tror dock att det kan bli gott att klippa ner den i ett kryddsmör… kanske till nästa veckas svålkotlett ;)

Missa inte att det tom idag 2015-06-14 är 15% rabatt på livsmedel hos Bodystore! Klicka på annonsen nedan så kommer ni till erbjudandet! :)

bodystore_long standard

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.