Ledig fredag… eller?

DSC_1899_S

Eftersom nationaldagen infaller på en lördag, alltså imorgon, har vi på mitt jobb istället ledig dag idag. Tänk så bra att det sammanfaller med första soliga varma dagen på evigheter! :)

Igår kväll kände jag mig förkyld, så jag proppade i mig ett antal vitlöksklyftor. Stekte lite morötter, tre hackade vitlöksklyftor, lite chili flakes och lite cayennepeppar i rikligt med smör. Andedräkten blev kanske inte den bästa, men jag tror det hjälpte lite mot förkylningen. Hade förvisso ont i halsen i morse, men nu mår jag bättre :)

Ledig dag från jobbet, men kanske inte ledig som i att inte ha något att göra ;) Jag har gjort en rätt bra arbetsinsats i trädgården genom att rensa ogräs, ansa lite på buskarna, ta bort en massa döda grenar på syrenen och kaprifolen, skörda lite rabarber, ta hand om den stormfällda syrenen och sågat ner den till ved. Har även hunnit med att tvätta rent träräcket på altandäcket. Härligt att pyssla ute i det fina vädret. Känns som att det är första gången för i år nästan som det varit gött väder för detta :)

Just det, jag har även hunnit slänga ihop en ny handsalva :) Denna gång körde jag lite på måfå, men ingredienserna blev: olivolja, lite kokosolja, bivax, lite e-vitamin och rätt mycket kakaosmör. Den står och stelnar till sig nu, så vi får se hur den blev. Blev den för lös är det bara att värma upp den i vattenbad igen och tillsätta lite mer kakaosmör :) Denna salva använder jag som handkräm eller som fotkräm eller för att smörja in torra armbågar med. Vanligt hudkräm på kroppen har jag slutat med. Tror det är bättre att låta kroppen reglera det själv. Funkar bra denna tid på året, men kanske inte är lika bra på vintern när man blir extra torr.

Så, nu har jag gjort mig väl förtjänt av en extra stor portion ”gröt utan grädde” :) Recept hittar ni här –>

I eftermiddag ska jag göra ett storkok på lammfärs med inspiration från Turkiet. Recept kommer lite längre fram! :)

Lite bilder från dagens pyssel kommer här. Till frukost blev det ost-och-smör-rullar och en stor kopp kaffe :)

DSC_1969_S
Nygjord handsalva

DSC_2013_S
Årets första rabarberskörd

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s