Honung kanske inte är så dumt ;)

1913996_143399653410_7870762_n

Innan jag började med LCHF var jag ett stort fan av honung, gärna ekologisk och från små gårdsbutiker. Som du ser på bilden blev jag så här glad av att köpa på mig ytterligare en lokalproducerad burk honung ;)

Jag slevade i mig honung i stora lass på mitt hembakade fiberrika bröd tillsammans med rikligt med smör. Det var dock inte riktigt smör utan Bregott. Det var så klart hur gott som helst och hur sockerstint som helst ;) Honung innehåller förvisso en del nyttiga saker, men dem kan du nog få i dig via andra bättre källor.

Hur som helst, sen jag började med LCHF har jag i princip inte varit i närheten av honung tills för några veckor sedan…

Denna gång ska jag dock inte sleva i mig det, men jag ska mata mitt ansikte med det. Honung verkar helt enkelt vara kanon som fuktighetsmask! Jag har en köpt produkt som innehåller flytande honung, lavendelolja och vegetabiliskt glycerin (samtliga ingredienser ekologiska). Denna blandning ska både mjukgöra, återfukta och vara milt exfolierande. Man smörjer in ansiktet med detta och låter det sitta i max en timma och sedan sköljer man av det med lite ljummet vatten. Känns superbra! :) Jag har bara en liten provflaska och jag tror absolut att jag ska köpa en full size flaska eller helt enkelt testa slänga ihop något eget. Ska bara hitta en bra flytande ekologisk honung. Får spana lite nästa gång jag är i ekobutiken Fram och handlar :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s