Egentillverkad hudvård - DIY, EKOLOGISKT, GIFTFRITT, HÄLSA, SKÖNHET

Testat klart: här kommer receptet!

DSC_1254_S

Nu har jag testat min egengjorda deodorant i ett par veckor. Den har utsatts för en del svettiga upptåg bland annat påmastningen av segelbåten, en eller två joggingrundor och lite annan träning samt lite halvvarmt trädgårdsarbete. Snifftest har utförts…

…och det luktar minsann ingen svett i armhålan, så deokrämen verkar funka bra på mig :) Eftersom detta inte är en antiperspirant utan en deo så svettas du fortfarande så klart. Men det luktar inte. Det man ska tänka på är att kroppen tar ett tag på sig att vänja sig av vid vanliga deodoranter, så första tiden kanske det luktar lite, men efter ett tag gör det inte det längre. Jag har kört med naturliga deokrämer i cirka 8 månader, så för mig funkade denna direkt.

Tänk också på att en del kan vara känsliga mot bikarbonat. Så ett tips är att kanske först smörja en liten klick på armen, är det ok så testa i armhålan efter det.

RECEPT (blir cirka 20 ml deodorant)

13 gram sheasmör paradoxa
5 ml kokosolja
1 tesked + 1 kryddmått ekologisk majsstärkelse (hittar du inte detta funkar det troligtvis lika bra med potatisstärkelse)
3/5 tesked + 1 kryddmått ekologiskt bikarbonat

REDSKAP

liten sked
liten glasbägare
kastrull att ha som vattenbad
en liten burk med lock att förvara deodoranten i (gärna i glas!)

Mät upp sheasmör och kokosolja i en liten glasbägare. Smält i vattenbad. Tillsätt bikarbonat och majsstärkelse. Rör runt med sked så att allt löses upp och blandar sig. Rör då och då under tiden smeten svalnar. Sätt i ett kallt vattenbad samtidigt som du rör runt. Fortsätt röra runt sakta tills krämen stelnat. På slutet rörde jag runt med en tandpetare. Det är viktigt att röra runt, annars blir det lätt så att kokosoljan hamnar överst och resten i ett lager under vilket inte är så bra.

20 ml deodorant av denna typ bör räcka i 1-2 månader. Ta en liten klutt ur burken som du skrapar upp med baksidan av en liten sked. Smörj sedan in krämen i armhålan och låt torka en liten stund innan du klär på dig :) Den här varianten verkar till och med ännu drygare än den deokräm som jag köper i butik :) Efter lite drygt två veckors användning har det inte gått åt mycket alls :)

Missa inte att Bodystore har 20% rabatt på hela sortimentet tom 17/5! Där hittar du bra ekologisk kokosolja att ha i din deodorantkräm :) Klicka på annonsen nedan för att komma till erbjudandet :)

body_long

Annonser

8 reaktioner till “Testat klart: här kommer receptet!”

    1. Ja det är inte lätt att hitta en eko/naturlig deo som faktiskt funkar som den ska. Jag är hittills riktigt nöjd med denna :) hoppas den funkar lika bra till sommaren :)

      Gilla

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.