Min ugnspannkaka utan en massa ost och keso…

IMG_2485_S

… men med en massa fläsk :)

Ugnspannkaka med fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra! :) Bilden är gammal, och troligtvis den fulaste matbilden so far på min blogg, och den skarpsynte ser att den tagits innan jag satte igång  med plastbantning av köket ;) Hade bilden varit nytagen hade formen varit i glas eller rostfritt stål.

Kanske inte bästa bilden men jag lovar att den här pannkakan är grym! Innan jag började med LCHF var jag värsta ugnspannkake-junkien och åt det minst en gång i veckan! Så om jag garanterar att detta är den bästa LCHF-varianten så tror jag att ni kan lita på mig :) Den här ugnspannkakan är väldigt lik en vanlig mjöl-ugnspannkaka till konsistens och proportionerna mellan de olika ingredienserna, och den innehåller inte en massa ost som LCHF-ugnspannkakor ofta annars brukar göra. Perfekt tycker jag, vad tycker du? :)

INGREDIENSER (6-8 bitar)

5 ägg
4 dl vatten
4 dl grädde
0,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 matsked fiberfin (kan uteslutas eller bytas mot pofiber)
1 matsked fiberhusk

ca 200 gram rökt sidfläsk (eller så mycket du vill ;))
smör till ugnsformen

Ta en stor bunke. Knäck i äggen och häll i vatten och grädde. Vispa runt. Ta en annan bunke som du blandar ihop alla torra ingredienser i. Häll sedan i blandningen i äggsmeten och vispa runt rejält så att det inte blir några klumpar. Smeten kommer tjocka till sig lite, men det är helt ok.

Skär sidfläsket i små tärningar. Har du färskt sidfläsk steker du det lite först i en stekpanna.

Ta en ugnsform och lägg i en smörklick. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in formen i ugnen och låt den stå någon minut tills smöret har smält. Ta ut formen ur ugnen och häll i pannkakssmeten (har den tjockat till sig kan du behöva smeta ut den med hjälp av en stor sked eller liknande). Fördela ut fläsket i smeten. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter. Ha lite koll för tiden kan variera från ugn till ugn. Så testa med 25 minuter först och kolla till den om den behöver stå längre. Den ska bli lite brun i kanterna och gyllenbrun ovanpå men gå att lossa lätt ur formen.

Servera som den är eller med en klick lingonsylt. Recept på sylt hittar du här –>

TIPS: alla torra ingredienser i detta recept hittar du hos Bodystore! Missa inte att det är 20% rabatt på hela deras sortiment tom 17/5! Klicka på annonsen nedan för att komma till erbjudandet :)

body_long

Annonser

6 thoughts on “Min ugnspannkaka utan en massa ost och keso…

  1. Sophie Inläggets författare

   Fiberfin är en form av resistent stärkelse. Det ska inte påverka blodsockret och är OK i LCHF-matlagning. Vill du skippa det kan du byta ut det mot pofiber i receptet.

   Gilla

   Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Det var tråkigt att höra! Jag tycker den blir som en vanlig ugnspannkaka när jag gör den :)

   Testa ta lite mindre kokosmjöl kanske?

   Kan ju slå lite beroende på hur stora äggrn är och på hur kompakt man mäter upp mjölet.

   Gilla

   Svara
 1. Stina

  Ja den pannkakan gjorde succé här hemma. Godaste LCHF-brödet de ätit och utan äggsmak. De bredde tjocka lager smör på och i pannkakan hade jag haft bacon så de tyckte att det smakade som Focaccia. Order om att laga ny i morgon =)

  Gilla

  Svara
  1. Sophie Inläggets författare

   Haha, så bra att det blev en succée trots allt! Kanske ska döpa om den till bacon-focaccia istället ;) De gånger jag gjort den har den som sagt, i min smak, varit som en ugnspannkaka. Jag får testa göra den själv igen, det var länge sedan, och se om jag kan skruva lite på receptet så det blir mer pannkaka än bröd.

   Trevlig helg och hoppas omgång nr 2 blir lika uppskattad! :)

   Gilla

   Svara

Lämna gärna en kommentar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s