Ajaj, intressant!

tapas_S

Idag var vi inne i stan för att luncha med min gudmor som var på besök i stan. Trevligt! Det blev lunch på vårt favorit tapas ställe. Jag beställde LCHF-vänliga tapas: lax med tryffelmajonnäs, köttbullar i het tomatsås, räkor med chili och vitlök och en kronärtskockssoppa. So far so good :) Som ni ser kom både soppan och räkorna med nybakat småvarmt bröd. Jag brukar vara strikt även när jag äter ute, men idag slank allt brödet ner! :O Lite otippat för att vara mig! Var minst sagt länge sen jag käkade bröd.

Jaja, ett litet snedsteg eller avsteg från strikt LCHF är väl inte hela världen. Det som är värt att notera är dock att jag nu känner mig konstig i magen och sitter här med lite magont. Skulle gissa att det beror på att jag glufsade i mig brödet ;) Intressant att jag reagerar omedelbart, får också en helt annan mättnadskänsla när jag ätit kolhydrater av den typ som finns i bröd (och gluten också så klart)… inte samma goa mättnadskänsla som med min LCHF-mat utan en mer obehaglig mättnadskänsla. Tapasrätterna var så klart jättegoda! :)

Efter tapas-lunchen åkte vi hem till oss och drack kaffe och avnjöt min hemgjorda kardemummaglass med ljumna kaneläpplen, recept kommer imorgon :)

Morgondagens mat får helt enkelt bli enbart fett och kött som kompensation för dagens kolhydratfrossa ;)

Lite bilder från glasstillverkningen igår :)

DSC_1574_S
ekologiska äggulor :)

DSC_1580_S
fint tärnade hemodlade äpplen med lite kanel och sukrin strö

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s