Cool bild :)

IMG_3326_S

Vad kan detta vara? Ser ut som en liten alien som försöker ta sig upp ur marken ;) Nej då, det är rabarbern som kikar fram! Jag tog fotot för ett antal veckor sedan,  så nu har de hunnit växa till sig lite ytterligare. Ville bara dela med mig av fotot eftersom jag tycker det ser lite kul ut :) Ser fram emot första rabarberskörden. Då blir det rabarberkompott, återkommer med recept! :)

Vår rabarber växte förut på en annan plats i trädgården, så vi har grävt upp den och flyttat på den. Rabarber har galet konstiga, stora och djupgående rötter. Har de bara rätt jord och sol/skugga/vatten i den mängd den gillar verkar de vara svåra att ta död på. Vi grävde upp dem rätt brutalt och slängde sedan ner dem lite på måfå i en ny grävd grop cirka 3 meter längre bort. Jag trodde inte de skulle klara sig, men de verkar seglivade :) Förra året gav vår rabarber ett flertal skördar och det blev både paj, kompott och glass :)

Jag läste i en tidning att man ska sätta en upp-och nervänd hink över rabarbern för att få extra fina och smakrika rabarber på sin första skörd. Har inte testat eftersom min rabarber växer utspritt fast ändå inte… skulle behöva ett antal hinkar. Så jag skippar hinkarna :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.