Liten men god

DSC_0992_S

Jag är verkligen ett stort fan av omeletter! Har du lite olika kryddor och rester hemma så kan du variera dem i det oändliga. Dessutom bra som picknickmat och omeletter är lika goda kalla som varma. Bara fantasin sätter gränser, så våga testa lite olika kryddor och kombinationer!

Den här har jag gjort extra matig med lite kokosmjöl, kokosolja och sesamfrön. Som grönsak i omeletten blev det denna gång brysselkål. En liten men väldigt god och smakrik kålsort. När jag var liten avskydde jag brysselkål, nu är det en av mina favoritgrönsaker. Helst ska det vara de färska som man köper i små nät (de djupfrysta är ju inte lika goda, knapriga och smakrika). Brysselkål är dessutom väldigt gott att smörsteka med lite salt och vitlök och ha som tillbehör till en köttbit.

Äter du 100 gram brysselkål får du i dig lite mer än dagsbehovet av C-vitamin, och bara cirka 2 gram kolhydrater. Brysselkålen innehåller dessutom rätt mycket K-vitamin och kvalar in på topp-tio-listan över livsmedel med mest K-vitamin enligt Finelis livsmedelsdatabas.

Skärmklipp

INGREDIENSER (1 portion)

2 ägg
4 stora brysselkålar
2 små gula lökar
ett par klickar smör
1 tesked kokosolja
1 tesked sesamfrön
1 tesked kokosmjöl
salt
lite kanel
lite gurkmeja
pyttelite cayennepeppar
torkad persilja

Skär lök och brysselkål i mindre bitar. Stek i smör och kokosolja tillsammans med kryddorna. Strö över sesamfrön och kokosmjöl. När grönsakerna börjat mjukna, knäck över äggen och vispa ut dem lite. Låt steka ihop på mellanvärme tills äggen stelnat. Ät med en extra klick smör och lite torkad persilja strödd över omeletten.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.