Pyssel och köttig snabbrätt

IMG_3302_S

Under vintern har vi förvarat förra årets stora krukor med pelargoner inomhus i garaget. Jag är väl inte den som har så gröna fingrar, men jag tänkte i alla fall försöka mig på att fixa en övervintring av pelargonerna. De har stått i garaget i kanske 10 graders värme med väldigt lite ljus och jag har vattnat dem en gång i månaden…typ ;) Som ni ser ser de inte så glada ut.

För några helger sedan tog jag tag i pysslet med att försöka väcka blommorna till liv igen :) En av de stora krukornas blommor var totalt helvissna, så de slängde jag bort. För att ta reda på hur man gör kollade jag in den här hemsidan där det dessutom finns ett bra youtube-klipp på hur man ska beskära blommorna. Jag testade göra på samma sätt. www.alltompelargoner.se/beskara-pelargoner

Efter lite pyssel såg den ena pelargonen ut så här, återstår att se om den kommer ta sig ;)

IMG_3334_S

Efter lite trädgårdspyssel är det gott med mat som mättar och går snabbt att fixa. Förslagsvis slänger du då ihop en lite matigare variant på omelett. Det går ju att slänga i vad som helst som du råkar ha hemma. Vi har alltid kalla pannbiffar i kylskåpet, så det är ett säkert kort :)

DSC_0700_S

Jag använder gärna gurkmeja som kryddning dels för att den ger en fin gul färg dels för att det anses vara en riktigt superkrydda. Gurkmeja är en rot som tillhör familjen ingefärsväxter. Det ämne som ger kryddan dess intensiva gula färg heter curcumin och är en kraftfull antioxidant. Läs mer om gurkmeja här –>

INGREDIENSER (1 portion)

2 ägg
1 pannbiff (recept på mina enkla frukostpannbiffar hittar du här –>)
1 tomat
1 morot
salt och svartpeppar
lite gurkmeja
lite persilja
1 tesked kokosmjöl (kan uteslutas om du vill)

Skär tomat, morot och pannbiff i mindre bitar. Stek i smör tillsammans med kryddorna. Knäck över äggen och rör ihop dem med övriga ingredienser och strö över kokosmjölet. Stek till äggen stelnat. Strö över lite torkad persilja och servera med en extra klick smör.

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s