Våga vägra våfflor ;)

img_3031_s

… gör crêpes istället! :) Crêpes eller tunna pannkakor kan man smaksätta lite som man vill, fylla med vad man vill och beroende på smak och fyllning kan de bli både förrätt, varmrätt och efterrätt. När jag bodde i Stockholm och fortfarande åt kolhydrater var en av mina favoritrestauranger ett ställe som heter Byn. Ett crêperie där det inte helt otippat är just crêpe som serveras både till förrätt, varmrätt och efterrätt. Fantastiskt gott och så dricker man cider eller äppelmust till :)

Jag testade att göra dessa crêpes utan grädde i själva smeten och det funkade fint :)

INGREDIENSER (1 stor crêpe)

2 ägg
1 tesked raw kakaopulver
0,5 tesked fiberhusk
1,5 tesked kokosmjöl
1 matsked smält smör
kanel, mald kryddnejlika, kardemumma och ingefära (ett par ”skak” med kryddburken av varje sort)

Till servering
smält smör
sukrin strö
lite bär, typ hallon eller andra bär du gillar
vispad grädde

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt kryddor, kakao, kokosmjöl och fiberhusk. Rör runt kraftigt med visp. Smält cirka 2 matskedar smör i en kastrull. Häll i 1 matsked smält smör i smeten och vispa runt ytterligare. Låt smeten stå ett par minuter. Stek i smör i en stor stekpanna så att crêpen blir tunn. När den ser ut att ha stelnat och fått lite färg på undersidan, vänd och stek en liten stund till på andra sidan. Lägg upp på tallrik och häll/pensla ut återstående av det smälta smöret. Rulla ihop crêpen och strö över sukrin strö eller rulla crêperullen i sukrin som du häller ut på en tallrik. Dela crêpen i två delar. Servera med vispad grädde och lite bär.

Vill du inte ha bär går det bra att skippa dem, men det ser lite färggladare ut ;) Du kan också servera crêpen genom att bara lägga på smöret, sedan rulla ihop crêpen och skära rullen i skivor som du sedan doppar ändarna på i sukrinet. Eller fylla den med smält smör och sukrin och sedan vika den dubbel. Gör som du vill helt enkelt! :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.