Snabb favoriträtt perfekt till söndagsmiddag :)

IMG_2049_S

En favorit hemma hos oss! Fläskkotletter med svål och lite blandade grönsaker i ugn :) Köttet är gott med en massa olika tillbehör, men vill du göra det enkelt för dig är det lättaste att som här bara göra lite grönsaker i ugn och servera med en rejäl klick smör.

Så länge det finns frysta svålkotletter hemma i frysen så äter vi det nästan en gång i veckan, oftast på helgen när vi vill äta något gott som går fort att fixa till. Svålen är så galet god! Varför ser man inte dessa kotletter i butik? Där är svålen oftast helt borttagen eller så finns det bara en liten millimeter kvar av den. Usch och fy! ;) Vi beställer dessa kotletter från ett ställe på Orust, där de säljer närproducerat kött.

INGREDIENSER (2 portioner)

2 fläskkotletter med svål
1 bukett brocolli
2 små rödlökar
1 stor gul lök
1-2 stora morötter
en bit gurka typ 10 cm
1 stor tomat
salt och svartpeppar
torkad basilika
vitlökspulver
smör

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär alla grönsakerna i mindre bitar av olika form. Lägg i en ugnsfast glasform och klicka på rejält med smör. Stör över lite basilika, vitlökspulver, svartpeppar och salt. Sätt in i ugnen i cirka 35-45 minuter, lite beroende på hur stora bitar du gjort och hur mycket tuggmotstånd du vill ha på grönsakerna.

Gör snitt i svålen på kotletterna och krydda köttet med salt och svartpeppar. Stek i smör ett par minuter på varje sida.

Servera kotletterna med ugnsgrönsakerna, tomat och gurka. Lägg på en rejäl klick smör på kotletten och toppa med lite basilika.

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.