Vårfin med lite kaffesump :)

IMG_3376_S

När du bryggt, druckit och avnjutit ditt ekologiska kaffe behöver du inte slänga bort kaffesumpen i komposten. Sumpen går att använda till lite av varje. Bland annat sägs den ogillas av katter, så har du problem med katter som tror att dina fina rabatter är deras toalettlåda kan du testa strö ut torkad kaffesump. Hos oss har det funkat sådär… frågan är var katten väljer att ha sin toalett istället när den inte trivs i dina rabatter… gräsmattan blev svaret för vår del. Ogillas!

Jag tänkte dock tipsa om ett annat användningsområde för kaffesump! :)

Kaffesump går alldeles utmärkt att använda som en kropps- och ansiktspeeling :) Blanda ut den fuktiga sumpen med valfri olja, jag tog olivolja och lite rapsolja. Gegga ihop, fukta ansiktet och massera sen försiktigt huden. Det blir lite kladdigt så klart men huden känns väldigt len och fin efteråt. Du kan få en lättare brun ton i ansiktet, men på mig blev det knappt märkbart. Efter att du peelat klart sköljer du med ljummet vatten och torkar sedan ansiktet noga med några bomullsrondeller/tussar tills de inte längre blir bruna. Avsluta med valfri fuktkräm eller hydrolat och lite ansiktsolja (jag kör med en blandning av arganolja, makadamiaolja och hallonfröolja för tillfället).

Effektivt, gratis och giftfritt. Kaffet ska självklart vara ekologiskt och KRAV-märkt, detsamma gäller för oljorna och bomullen kan även den gärna vara ekologisk. Annars vill du nog inte stå och gnugga in ansiktet med detta.

Gnugga inte för hårt utan arbeta med mjuka långsamma rörelser. Jag kommer köra med denna peeling någon gång då och då, men tror inte man ska peela huden alltför ofta.

Googlar du så hittar du en massa recept på hemmagjorda ansiktsmasker och peelingkrämer. Olika oljor, honung och salt eller socker är vanliga ingredienser.

Har du testat göra någon hemmagjord kropps- eller ansiktspeeling? Dela gärna med dig av dina tips och erfarenheter :)

Annonser

3 thoughts on “Vårfin med lite kaffesump :)

  1. Ping: 5 tips – hud & hår | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.