Bambufiber – bra och tåligt alternativ till plast!

DSC_0807_S

När du ska ut på picknick eller liknande är det kanske lite bökigt att släpa med muggar och annat gjorda av glas. Ett alternativ är så klart att använda muggar och tallrikar av rostfritt stål. Vanlig plast är så klart inget jag vill använda. Men det finns ett annat alternativ till plast som är tåligt, lätt och går att diska i diskmaskin. Det funkar dock INTE att värma i mikrovågsugn. Jag pratar om produkter tillverkade av bambufiber!

De blå muggarna på bilden har vi på utflykter och även i båten där det så klart är praktiskt att inte ha glas som kan gå sönder.

Jag har köpt mina muggar på Lapland Ecostore (www.laplandecostore.se/bambufiber), men de finns även att köpa via Medvetna Presenter (www.medvetna.se/index.php?cat=7&s=bambu). Dessa butiker har många produkter tillverkade i bambufiber, allt från muggar, fat, tallrikar, skålar, köksredskap och matset för bebisar. På medvetna presenters hemsida finns det även matlådor som är tillverkade i bambufiber. De är så klart dyrare än vanliga matlådor, men om du kanske bara behöver någon enstaka kan det helt klart vara värt det.

Här är lite info om materialet (taget från Lapland Ecostores hemsida).

Material: Naturlig komposit som tillverkas av bambufibrer som mals ner till ett pulver och mixas med växtcellulosa. Sedan pressas det ihop till ett hårt och lätt material. Färgerna är vattenbaserade och håller i en evighet efter att de mixats med bambublandningen. Detta är ett giftfritt och miljövänligt alternativ till plast. Materialet är biologiskt nedbrytbart och kan grävas ner i komposten när det inte används längre. Bambu är ett av jordens mest förnybara resurser. Det är ett snabbt växande naturligt regenerativt träigt gräs som blomstrar ekologiskt utan bekämpningsmedel, konstgödsel eller växtgifter. Det kan kontinuerligt skördas vart 3 år utan att växten eller den omgivande miljön skadas.

Giftfri-Fakta: Fri från plast, BPA, PVC, silikon och ftalater.

Skötselråd: Tål maskindisk i översta korgen och är lämplig för både varma och kalla måltider. Tål ej att värmas i mikrovågsugn! Kan gå sönder om den kastas hårt i golvet.

Läs mer om att plastbanta här –>

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.