Mathelg i Stockholm – restaurangtips för LCHF:are

En hel helg fylld med sociala aktiviteter och en massa god mat! Lunch, sjurätters avsmakningsmiddag, brunch och middag. Den mesta maten har också funkat riktigt bra ur LCHF-perspektiv :) Här får ni lite fina matbilder från helgen i Stockholm :)

IMG_3209_S

Lunch på Vapiano på Kungsbron. Deras sallader med valfritt kött till funkar bra som LCHF alternativ. Annars är det ju mest pasta och pizza eftersom det är ett italienskt ställe. Jag tog salladen Mista Della Casa med dubbel portion tonfisk till. Gott och mysigt :) http://se.vapiano.com/sv/home/

Igår kväll blev det familjemiddag på restaurangen Smak. En sjurätters avsmakningsmeny. Här är några av de rätter jag åt! Fantastiskt gott och funkade riktigt fint ur LCHF-perspektiv. Enda ”tabben” var kanin-rätten som var som små pastaknyten. http://restaurangentm.com/middagen/

Menyn ser du här http://restaurangentm.com/wp-content/uploads/2011/03/Smak_meny_SV_150227_web1.pdf

IMG_3215_S

Smaken Kanel som bestod av Pata Negra, fikon och stjärnanis

IMG_3216_S

Smaken Persilja som bestod av gös, grisfot och lök

IMG_3219_S

Smaken Te som bestod av ankbröst, rotselleri och hasselnöt

Efter denna fantastiska måltid igår har jag idag ätit mig igenom en massiv brunch på Moderna Muséet. Även den funkar kanonbra för LCHF:are. Kanske att man då ska skippa sillen, men den är ju så god! Missade ta bilder på allt gott jag åt där :) http://www.modernamuseet.se/sv/Stockholm/Besoka-museet/Restaurangen/

Efter denna brunch behövdes det inte mer mat förrän på kvällen. Då blev det kött, smör och grönsaker. Gott! :)

IMG_3227_S

INGREDIENSER (2 portioner)

ca 400 gram karrékotletter med ben
2 buketter färsk broccoli
4 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
ca 150 gram smör
olivolja

Skär broccolin i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar samt häll över olivolja. In i ugnen i 200 grader i cirka 20-30 minuter. Pressa vitlöken i en skål och lägg i smöret, salta och peppra lite. Blanda ihop och sätt in i kylskåpet så att det blir lite hårdare. Stek kotletterna i smör ett par minuter på varje sida. Ät! Snabbt och gott :)

Imorgon blir det tåg i ottan hem igen. Medhavd frukost på tåget blir tre kokta ägg och ett lass ost :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s