Snabb och kryddig laxgryta

dsc_0744_s

Idag var jag sugen på fisk och lite kryddstark mat. Improviserade ihop denna snabbgryta med det som fanns hemma: lax, lite olika grönsaker och en halv burk crème fraiche. God och mättande gryta klar på ett kick! Jag gjorde bara en portion men det är så klart bara att skala upp så det räcker till alla som vill ha :)

INGREDIENSER (1 portion)

ca 140 gram fryst laxfilé
1/2 morot
1 bit rotselleri (typ 1/8 av en hel rotselleri)
1 näve fryst bladspenat
3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
gult currypulver
chilipulver
cayennepeppar
smör att steka i
1 matsked crème fraiche
torkad persilja

Skär moroten i små slantar och rotsellerin i små tärningar. Hacka vitlöken grovt. Ta en stekpanna och lägg i en stor klick smör och lägg sedan i morötter, rotselleri, vitlök och spenat. Krydda med lite salt och svartpeppar samt så mycket curry och chilipulver du vill. Cayennepepparn tar du bara en knivsudd av (eller så klart mer om du vill ha det riktigt starkt ;)). Tina laxen och skär den i mindre bitar. Kör den 1 minut eller 2 på låg effekt i mikron. I med laxen i stekpannan och fräs ihop en stund med grönsakerna. Lägg eventuellt i lite mer smör. Vill du undvika mejeriprodukter stoppar du här och börjar äta! Annars tar du en matsked crème fraiche och rör ut den i stekpannan tillsammans med allt annat.

Lägg upp och servera med eventuellt en klick crème fraiche och lite torkad persilja. Supergott och enkelt! :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s