7 minute workout – träna var du vill när du vill :)

2

Efter att troget ha gått till gymmet 2-3 gånger i veckan och styrketränat de senaste 10 åren har jag nu bestämt mig för att testa träna hemma istället. Jag har kört yoga hemma ett par gånger i veckan de senaste två åren och det har funkat hur bra som helst. Jag är lite less på att ”låsa in mig” på ett tråkigt gym för tillfället och vill därför hellre träna hemma. Roligare, flexiblare och så kan jag ta en bastu efteråt! Och till sommaren kan jag ju träna ute på altandäcket ;) Jag blev också lite inspirerad till ett nytt sätt att träna på av Paleo-boken jag läste nyss där det står om så kallad paleolitisk träning (läs mer om boken här –>)

Tanken är att träna cirka 30 minuter två till tre gånger i veckan och det ska vara ett pass som tränar både kondition och styrka. Övriga dagar blir det olika yogapass samt min joggingrunda på fredagar. Jag hoppas på detta sätt att få bättre kondition så att jag kanske kan springa lite längre på sikt än mina 5 kilometer :)

Så, hur ska jag fixa detta då? Jo, med appen ”7 minute workout”. Där finns det bland annat programmet 7 minute workout men också en mängd andra pass som är från 7 minuter upp till cirka 24 minuter. Passen är dessutom ordnade i olika kategorier och svårighetsnivåer, så det bör finnas något som passar alla. Det behövs inga redskap för att genomföra passen, på sin höjd en stol eller bänk. Så det är bara att köra på. Jag tänker köra ett par olika pass och blanda dem lite för att få variation. Jag körde mitt första pass för en vecka sedan. Körde då lite drygt 30 minuter. Det blev riktigt svettigt och jag hade rejäl träningsvärk dagen efter! Igår körde jag min fjärde omgång med hemmaträning på det här sättet. Bra mycket roligare än att gå till gymmet. Krävs dock så klart att du är disciplinerad! :)

Så här kan en övning se ut när du kör ett av passen i appen:

2 (1)

 

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.