Konjakssvamp – rengör ansiktet med en naturlig svamp!

DSC_0599_S

Numera rengör jag mitt ansikte enbart med ljummet vatten och en blöt konjakssvamp. Detta gör jag endast på kvällen. På morgonen blir det ingen rengöring utan jag smörjer in ansiktet direkt, efter att ha sprejat ansiktet med lite hydrolat (läs mer om hydrolat här –>). Sminkar du dig kan du använda tex kokosolja som sminkborttagning tillsammans med en bomullstuss, lite varmt vatten och eventuellt en mild ekologisk tvål.

Jag var först skeptisk till att inte använda någon slags rengöring i form av ansiktstvätt eller rengöringslotion, men detta fungerar alldeles utmärkt! Svampen finns av olika märken och den sort som jag köper finns i två varianter: en stor platt för kroppen och en liten halvklotformad för ansiktet. Sköter man svampen ordentligt räcker det att man byter den cirka var tredje månad eller när den börjar se lite sliten ut.

Svampen är helt naturlig och tillverkas av konjaksrötter. Svampen rengör, stimulerar och återfuktar huden. Den variant som jag använder finns som grön, svart eller vit svamp och de är avsedda för olika hudtyper. Jag använder den gröna.

Enkel och bra rengöring helt enkelt! :)

Hur rengör du ansiktet? Har du några bra tips att dela med dig av?

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s