Hemgjort läppbalsam med kakao- och sheasmör

DSC_0981_S

Jag fortsätter testa mig fram när det gäller att göra egna hemgjorda hudvårdsprodukter. Förra helgen testade jag göra ett läppbalsam. Nu har jag använt det i ungefär en vecka och jag tycker att resultatet blev riktigt bra, kanske lite väl fast (i alla fall i den rumstemperatur som råder nu, men det kanske blir perfekt blandning till sommaren när det är lite varmare inomhus). Som den är i konsistensen nu så får man skrapa upp lite med ovansidan av nageln för att sedan smörja in läpparna. Läppbalsamet smälter dock fint så fort det kommer i kontakt med den varma huden på läpparna.

Jag utgick från recept som jag googlat mig till, men gjorde vissa förändringar. Det här receptet räckte precis till en full 15 ml burk.

UTRUSTNING
hushållsvåg som är hyfsat känslig
liten glasskål
liten kastrull
sked att röra runt med

INGREDIENSER
4 gram raw ekologiskt kakaosmör
4 gram ekologiskt bivax i granulatform
4 gram ekologiskt sheasmör
8 gram ekologisk olivolja
2 droppar E-vitamin

Väg upp allt i en liten glasskål eller bägare. Koka upp vatten i en kastrull och sätt/håll glasskålen i vattenbad i kastrullen. Rör om med sked tills allt har smält. Droppa i E-vitamin. Rör runt ytterligare. Häll snabbt upp i en liten 15 ml glasburk med lock. Torka ur glasskålen fort innan det stelnar, så blir det lättare att göra rent den. Sätt in läppbalsamet i kylskåp i någon minut.

Förvara i rumstemperatur. E-vitamin tillsätts för att öka hållbarheten. Vill du ha ett något lösare läppbalsam så drar du ner på de fasta smören och tillsätter istället mer olja. Vill du använda annan olja än olivolja går det naturligtvis bra. Bara att prova sig fram!

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.