Äppelcidervinäger – bra till mycket!

DSC_0939_S

Att använda äppelcidervinäger är en gammal huskur som nu blivit alltmer populär igen. Den är prisvärd, nyttig och går att använda till en massa bra grejer och är dessutom hälsosam att dricka.

Du kan tex använda den som så kallat surskölj i håret. Den fungerar då som en slags naturlig balsam som gör håret mjukt och glansigt och äppelcidern med sitt sura pH-värde hjälper också till att normalisera hårets och hårbottens pH efter tvätt med schampon och annat som oftast är ganska starkt basiska.

Äppelcidervinäger ska också gå att använda som ansiktsvatten och/eller ansiktstvätt, dock i utspädd form. Den sägs bland annat vara bra mot akne.

Och så går den att dricka! Jag brukar dricka äppelcidervinäger cirka 15 minuter före lunch och middag. Jag tar då en matsked äppelcidervinäger i ett stort glas vatten. Äppelcidervinägern balanserar kroppens pH-värde och syresätter blodet och hjälper därav matsmältningen samt utrensningen av gifter.

För att äppelcidervinäger ska vara effektiv måste den vara ekologisk, icke uppvärmd, opastöriserad och ofiltrerad för att inte förstöra vad som brukar kallas ‘modern’, en trådig vit substans som brukar flyta i botten av flaskan och innehåller mycket pektin, enzymer och mineraler. Flaskan bör skakas före användande för att sprida ut dessa.

Här är en sida där du kan läsa mer om vad äppelcidervinägern kan användas till: www.huskurer.net/medikament/appelcidervinager/

Har du några bra tips på användning av äppelcidervinäger? Dela gärna med dig i så fall! :)

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s