Egentillverkad hudkräm med kakaosmör och kokosolja

IMG_2593_S

Jag har köpt hem en massa råvaror för att kunna blanda ihop egna hudvårdsprodukter. Nu snackar vi hardcore no poo! :) Det mesta har jag köpt från Organic Makers. De har allt du behöver för att göra dina egna hudvårdsprodukter och allt är dessutom ekologiskt. Hur bra som helst med andra ord! Hos dem kan du också köpa den utrustning du behöver samt olika sorters flaskor och burkar att förvara dina egentillverkade grejer i. De har även en del recept på sin hemsida och bor du i Malmö kan du handla direkt i deras butik!

Premiärförsök för egentillverkad hudkräm helt enkelt! :) Jag utgick från ett recept från Organic Makers hemsida på ett så kallat body butter. Sen var jag så klart tvungen att experimentera lite och det blev faktiskt rätt bra! Det blev fin konsistens, luktar gott och känns underbart att smörja in sig med. Det blev dock inget fluffigt body butter utan mer kräm/salva konsistens över den. Bäst är att smörja in sig efter du duschat då kroppen fortfarande är fuktig, så tillförs huden fukt också. Smörjer jag in händerna med krämen så fuktar jag dem i vatten först och gnider sedan in krämen.

Min blandning (räcker till en nästan full 60 ml burk. Det udda antalet gram beror på att jag bara hade just 34 gram kokosolja kvar i min burk):

34 gram kokosolja
17 gram kakaosmör
ca 5 gram bivax granulat
3 ml makadamiaolja
2 ml avokadoolja
1-2 droppar E-vitamin

Smällt allt i ett vattenbad under omrörning. Låt svalna under omrörning. Sätt i kallt vattenbad för att få snabbare avsvalning, men rör runt då och då. Tillsätt E-vitamin. Vispa ihop med elvisp någon minut. Häll upp i en liten glasburk med lock. Ta-daa och du har en egengjord kroppskräm :)

På vissa personer kan kokosolja verka uttorkande. På mig funkar denna bra, men kanske säkrast att följa beprövade recept rakt av. Jag tyckte mest det var kul att testa lite, men vet att man måste vara rätt påläst för att få ihop produkter med bra sammansättning.

Se detta som lite inspiration för att testa göra egna produkter. Finns många bra bloggar och facebook grupper där du kan hitta roliga recept! På bloggen allmakeriet.se hittar du många recept!

IMG_2664_S

 

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.