Äntligen fredag! – joggingrunda och mättande omelett med kokosmjöl och färsk ingefära

IMG_2669_S

Jag brukar avsluta jobbveckan och inleda helgen med en joggingrunda när jag kommer hem efter jobbet på fredagar. Erkänner att det är lite motigt att ge sig ut ibland, men det är grymt skönt efteråt. Efter att ha sprungit 5 kilometer är det så klart extra gott med mat! Omeletter är grymma eftersom de går snabbt och man kan slänga i lite av varje som råkar finnas i kylskåpet. Den här fyllde jag med lök, morötter, färsk ingefära och lite kokosmjöl. Riktigt gott och mättande!

INGREDIENSER (1 hungrig person)

3 ägg
1 liten gul lök
1 liten morot
2 cm färsk ingefära
2-3 teskedar kokosmjöl
salt och svartpeppar
lite kanel
lite curry
lite gurkmeja
valfri torkad örtkrydda att strö ovanpå (jag tog persilja)
smör

Lägg en stor klick smör i stekpannan. Hacka lök grovt och skär moroten i skivor. Skala och finhacka ingefäran. Ner med grönsakerna i stekpannan. I med lite av varje kryddsort och strö över kokosmjölet. Rör om och låt steka ihop sig en stund. Tillsätt mer smör ifall et blir för torrt (kokosmjölet drar åt sig mycket av smöret). Knäck äggen direkt i stekpannan och rör runt så att de delar på sig och blandar sig med övriga ingredienser. Låt stå på svag värme tills äggmassan stelnat och omeletten fått fin färg. Lägg upp omeletten dubbelvikt på en tallrik, strö över lite örter och lägg på en klick smör.

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s