Livsmedelsdatabaser – skaffa koll på kolhydratintaget!

selfnutrion

Äter du LCHF ska du helst inte äta livsmedel som innehåller mer än 5 gram kolhydrater per hundra gram. För att lättare ha koll och lära dig vilka livsmedel som är ok, vilka som är gränsfall och vilka du ska undvika helt kan du använda dig av någon av dessa databaser: livsmedelsverkets, matkalkyl (hämtar sin information från livsmedelsverket men det finns en del kul funktioner på sidan där du tex kan mata in vad du äter och se dina dagsintag av olika näringsämnen), Fineli livsmedelsdatabas samt en amerikansk sida som heter Self Nutrition Data (kanske den mest avancerade av dessa).

Länkar får du här:
Livsmedelsverkets databas
Fineli
Matkalkyl
Self Nutrition Data

Dessa databaser kan användas till så mycket mer än att bara kolla upp kolhydratsinnehållet i livsmedel. På dessa sidor kan du tex få information om vilka livsmedel du ska äta om du tex vill få i dig mer zink eller någon annan mineral eller vitamin, så jag tycker att dessa databaser är bra för alla inte bara för oss som äter LCHF!

Annonser

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s