Deodorant som är ekologisk och helt giftfri!

DSC_0445_S

Jag har under det senaste året letat efter en ekologisk deodorant utan aluminium som fungerar bra. Jag har provat mig igenom ett antal varianter och vissa har funkat ok medan de flesta har gett antingen klåda och irritation eller sunkig lukt relativt omgående. Vissa har dessutom tagit väldigt lång tid att torka.

Men nu jäklars har jag hittat en som är ekologisk, dryg, helt giftfri, svensktillverkad och som fungerar toppen! Den innehåller bara ett par ingredienser och varken alun eller aluminium! Yes! :)

Deodoranten heter Deolicious och tillverkas på Gotland. Den finns i några butiker men köps nog lättast via deras hemsida. Bor du i Göteborg kan du köpa den till ett väldigt bra pris på Fram Ekolivs i Haga (som för övrigt är en jättebra och mysig butik som bara har ekologiska varor!)

Enda nackdelen med deodoranten är att den har en smältpunkt runt 23 grader eftersom den har kokosolja som bas. Jag har inte testat den under sommaren än, men då får den väl stå i kylskåpet kan jag tänka mig.

Ett tips för att få upp deodoranten, som är som en fast kräm i en fin liten glasburk, är att skrapa upp lite (typ ärtstorlek eller ännu mindre) med baksidan av en tesked. Gillar också att den är förpackad i en glasburk och inte i en plastburk, känns liksom ännu bättre :)

Deodoranten finns i två storlekar. Den lilla kan vara bra som prova-på-burk medan den stora är mer ekonomisk att köpa. Jag köpte den stora varianten i oktober och har använt den dagligen sedan dess. Nu har jag kvar mellan en tredjedel och en fjärdedel av burkens innehåll. Så den räcker länge!

Tänk på att det kan ta ett par dagar eller någon vecka innan din hud vant sig och anpassat sig till denna naturliga deodorant, så bli inte missnöjd om den inte funkar redan dag ett!

Läs mer om Deolicious och köp din nya deodorant här: http://deolicious.se

Någon som har bra tips på andra ekologiska och giftfria deodoranter som fungerar bra? :)

Annonser

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.