Parmesanchips med laxröra

img_2176_s

Ett enkelt recept på ett gott drinktilltugg eller förrätt. Passar såväl till sommarbuffén som till mingelmiddagen eller till lite fredagsmys. Jag gjorde dem som en förrätt till årets nyårsmeny och mumsade på dem när jag lagade till övriga rätter på menyn.

INGREDIENSER (räcker till cirka 8 stycken chips)

parmesanost i bit (använd cirka halva osten, vilket nog är kanske 75-100 gram)
100-150 gram kallrökt lax
1 dl creme fraiche
1 st rödlök
1 st lime
dill (torkad eller färsk)
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten på ett rivjärn och lägg ut osten i små toppiga högar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt på lite salt och peppar eller tex timjan (kryddningen behövs inte om du som i detta recept ska lägga något på chipsen, men ska du äta dem som de är eller till en dippsås kan det vara gott att krydda upp dem lite).

Finhacka rödlök och skär/klipp laxen i små bitar. Blanda ihop rödlök, lax och creme fraiche till en fast röra. Pressa i lite lime och häll på rikligt med dill. Smaka av med lite svartpeppar och eventuellt lite salt. Behövs mer lime eller dill är det bara att krydda upp ytterligare.

Sätt in parmesanhögarna i mitten av ugnen i cirka 5 minuter tills de smält ut och fått lite färg. Låt svalna innan du lägger på en klick av laxröran. Garnera med en liten limeklyfta och strö över lite dill.

Blir det laxröra över är den supergod att lägga på en ägghalva dagen efter! :)

Annonser

2 thoughts on “Parmesanchips med laxröra

  1. Ping: Strikt midsommar, går det? | ekofilosophie

  2. Ping: Smarta snittar | ekofilosophie

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.